Sweelinck o.a. op beiaard en orgel

Geniet u ook zo van klassieke muziek, in dit geval van Sweelinck?
Lees dit bericht dan goed door!

Sweelinck in Hilvarenbeek en Diessen
Muziekfestival op vrijdag 1 & zaterdag 2 oktober

Begin oktober worden er composities van Sweelinck gezongen en op orgel, klavecimbel en beiaard gespeeld. Een geweldige componist die 400 jaar geleden overleed, maar tot op heden niet aan bekendheid heeft hoeven in te leveren. In de Willibrorduskerk in Diessen én in en bij de Petruskerk van Hilvarenbeek, gaan de concerten plaatsvinden.

Aan de concerten wordt medewerking verleend door musici die een muzikale binding hebben met Hilvarenbeek zoals, Catherine Hawkins (sopraan), Enide Lebroqui (sopraan), Gert-Jan Verbueken (tenor), Jac Peeters (bariton), Stephan van der Maas (bas) en Fien van Dingenen (blokfluit). De artistieke leiding is in handen van Ad van Sleuwen (orgel) en Ramon van den Boom (klavecimbel en directie). Op beiaard van Hilvarenbeek zal beiaardier Gideon Bodden werken van Sweelinck uitvoeren. Op vrijdag is er ook een lezing van Louis Buskens.

Voor toegangskaarten of informatie kunt u contact opnemen met ons door een mail te sturen naar omdhilvarenbeek@gmail.com. of door contact met ons op te nemen.

De entreeprijs is 12,50 per concert en 22 euro voor beide concerten. Jongeren van 16 jaar of jonger, krijgen gratis toegang, maar moeten wel een kaartje bestellen natuurlijk. Bij het bestellen is het belangrijk om het aantal kaarten en uw naam (namen), adres, postcode en woonplaats te vermelden. Zodra we uw bestelling ontvangen hebben krijgt u de kaarten per mail toegestuurd, nadat we uw betaling hebben ontvangen. We geven in onze reactie aan naar welke bankrekening u de toegangsprijs over moet maken o.v.v. uw postcode en huisnummer.

Henk Roberts
poster sweelink 2021